Alertă la Iaşi. A fost confirmat un caz de coronavirus la o grădiniţă

Un angajat al unei grădinițe din Iași a fost confirmat cu coronavirus. Acesta a fost testat la cerere, după ce a acuzat simptome specifice virusului SaRS-CoV-2.

10 iun. 2020, 05:50
Alertă la Iaşi. A fost confirmat un caz de coronavirus la o grădiniţă

Preşedintele USLIP Iaşi a lansat un mesaj dur adresat autorităților.

„Politica MEC și MS continuă să facă victime!
Se confirmă din păcate un nou caz pozitiv cu virusul Covid 19 al unui angajat de la o grădiniță din Municipiul Iași. Din motive de confidențialitate și de protejare a identității, nu putem face public numele unității. Ni s-a confirmat însă că DSP urmează să facă ancheta epidemiologică. Din informațiile pe care le avem, respectivul a avut contact atât cu o parte dintre colegi, dar și cu foarte mulți părinți, care au venit să depună dosar pentru înscrierea copiilor la respectiva grădiniță.

Dorim să atragem atenția că în situația în care lucrurile se vor complica pentru angajații din respectiva unitate, în sensul agravării sau descoperirii altor cazuri, suntem hotărâți să tragem la răspundere oficialii instituțiilor centrale care într-un mod iresponsabil au generat aceste situații. Vom reveni cu detalii despre acest caz, în momentul în care vom avea informații și despre starea de sănătate a celorlalți angajați”, Laviniu Lăcustă, potrivit bzi.ro. 

Marţi, a fost depistat primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași

Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași! Astăzi a fost confirmat pozitiv primul caz de elev cu coronavirus după ce au fost reluate cursurile. Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactat virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv. Mai grav este faptul că băiatul a fost două zile la școală și a intrat în contact cu alți colegi. Liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă, a oferit o declarație în ceea ce privește primul caz de coronavirus la Liceul cu Program Sportiv Iași.

„Pe data de 6 iunie 2020 a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată conform metodologiei, având în vedere că adolescentul a fost contact direct cu caz confirmat. Acesta a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic şi starea de sănătate este bună. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.

Mai precizăm că la începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare şi că acestea vor fi efectuate şi în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs pentru examenele naţionale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

Citeşte şi Încă 10 români angajaţi la un abator din Germania, confirmaţi cu coronavirus