Încă 10 români angajaţi la un abator din Germania, confirmaţi cu coronavirus

Alţi 10 români angajaţi ai unui abator din localitatea germană Birkenfeld, unde a fost depistat un focar de coronavirus, au fost confirmaţi cu coronavirus, a informat Ministerul Afacerilor Externi. De asemenea, 23 de lucrători se află în carantină.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 17:13
Încă 10 români angajaţi la un abator din Germania, confirmaţi cu coronavirus

„Potrivit informaţiilor comunicate public de către autorităţile germane, a fost finalizată a treia rundă de testare a tuturor lucrătorilor care anterior fuseseră testaţi negativ. Din totalul celor 750 de persoane supuse testării, au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetăţeni români. Totodată, 23 de lucrători ai abatorului se află încă în carantină”, precizează MAE.

Citeşte şi: Români infectaţi cu coronavirus într-un abator din Germania. 47 de persoane au fost confirmate

De asemenea, ministerul român precizează că o echipă formată din reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate publică, sanitar-veterinare şi pentru protecţia consumatorului de la nivel de land şi local, însoţiţi de experţi ai autorităţilor locale şi districtuale, au inspectat spaţiile companiei de prelucrare a cărnii pentru a verifica şi evalua modul de aplicare şi eficienţa noilor măsuri de combatere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul personalului, potrivit Agerpres.

La începutul lunii mai, Ministerul de Externe informa că se regăsesc şi cetăţeni români printre persoanele confirmate cu Covid-19 care îşi desfăşoară activitatea la compania de prelucrare a cărnii din localitatea germană Dissen. Ambasada României la Berlin s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media locală cu privire la depistarea unor cazuri de infecţie cu coronavirus în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din landul german Saxonia Inferioară, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi angajator pentru a verifica dacă printre persoanele infectate se regăsesc şi cetăţeni români.

Potrivit datelor preliminare obţinute de către reprezentanţii ambasadei, se arată într-o informare a MAE, printre persoanele confirmate cu Covid-19 care îşi desfăşoară activitatea la această companie se regăsesc şi cetăţeni români, iar, până la acest moment, nu există date concrete cu privire acestea, numărul total al angajaţilor diagnosticaţi urmând a fi comunicat în cursul zilelor următoare.