Alertă la Istanbul, turcii l-au capturat pe noul lider al ISIS. El conducea gruparea teroristă de doar trei luni

Oficialii turci susțin că noul lider al Statului Islamic, Abu Al-Hassan Al-Hashemi Al-Quraishi. a fost capturat într-un raid recent în Istanbul.

26 mai 2022, 16:35
Alertă la Istanbul, turcii l-au capturat pe noul lider al ISIS. El conducea gruparea teroristă de doar trei luni

Poliția antiteroristă și agenții de informații au reținut un bărbat despre care se crede că ar conduce gruparea jihadistă ISIS de când precedentul șef al acesteia a fost ucis într-o operațiune americană în Siria, în februarie, au declarat oficialii, care au cerut să nu fie identificați din cauza caracterului sensibil al subiectului.

Site-ul turc de știri OdaTV l-a identificat pe bărbatul arestat ca fiind Abu al-Hassan al-Qurayshi, fără a preciza cum a obținut informația. Nu este exclus ca forțele de ordine să fi transmis intenționat informația către presă, fără a-şi asuma oficial capturarea liderului.

Citește și Noi detalii despre moartea şefului ISIS, oferite de Joe Biden. Acesta s-a aruncat în aer împreună cu familia, la sosirea comando-ului american VIDEO

Statul Islamic a confirmat joi moartea liderului său Abu Ibrahim Al-Hashemi Al-Quraishi și a purtătorului său de cuvânt Abu Hamza Al-Quraishi și a anunțat că noul lider este Abu Al-Hassan Al-Hashemi Al-Quraishi.

Abu Ibrahim Al-Hashemi, un erudit religios și soldat în armata fostului lider irakian Saddam Hussein, care a condus gruparea din umbră puțin peste doi ani, a murit într-un raid al forțelor speciale americane în nordul Siriei în februarie, când a detonat o bombă care i-a ucis pe el și membrii familiei lui.

Citește și Cel mai sângeros atentat din acest an. Sunt zeci de morţi şi peste 100 de răniţi. ISIS a revendicat atacul