Cel mai sângeros atentat din acest an. Sunt zeci de morţi şi peste 100 de răniţi. ISIS a revendicat atacul

O explozie puternică a spulberat o moschee şiită din provincia Kunduz, Afganistan. Sunt sute de morţi şi răniţi.

08 oct. 2021, 16:31
Cel mai sângeros atentat din acest an. Sunt zeci de morţi şi peste 100 de răniţi. ISIS a revendicat atacul

UPDATE atentat: Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, vineri seară, atacul sinucigaş care a vizat o moschee şiită din nord-estul Afganistanului, soldat cu cel puţin 55 de morţi şi aproape 100 de răniţi.

Atentat asupra unei moschei şiite din Kunduz. Ofiţerul de informaţii din provincie, Matiullah Rohani, a raportat că moscheea a fost lovită de un atac sinucigaş. Este foarte probabil un atac cu bombă care a avut loc în timpul rugăciunilor de vineri.

Premiul Nobel pentru Pace 2021. Doi jurnalişti împart distincţia din acest an

Numărul victimelor atacului este, până în prezent, de 60 de morţi şi 107 răniţi. Acest lucru a fost raportat de corespondentul postului Al Jazeera.

„Până acum, am primit 25 de cadavre şi peste 50 de răniţi în spitalul nostru”, a declarat o sursă de la Spitalul Central Kunduz, în timp ce o altă sursă din centrul condus de Medicii Fără Frontiere a indicat că au fost luate cel puţin 15 cadavre şi 90 de răniţi.

Criza din Marea Britanie devine tot mai acută, oamenii nu găsesc în magazine alimentele de bază. Boris Johnson le cere patronilor să mărească salariile, aceştia vor muncitori străini

Nimeni nu şi-a revendicat încă atacul, dar ISIS a fost protagonistul unor masacre similare în trecut. Sute de oameni s-au adunat în afara spitalelor, cerând veşti despre rude.

Afganistan: Mai mulţi civili au murit după explozia unei bombe la intrarea unei moschei din Kabul

Este al doilea atentat din această lună. Mai mulţi civili au murit, duminică, după ce o bombă a explodat la intrarea unei moschei din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al talibanilor, potrivit AP. Bomba a explodat la moscheea Eidgah, unde se desfăşura o ceremonie în memoria mamei purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Bilal Karimi, reprezentant al talibanilor, a declarat că în atac nu au fost rănişi şi nu au murit luptători. Victimele sunt civili care se aflau în exteriorul moscheii.