Alertă la Kaufland. Magazinul RETRAGE de la vânzare un produs destinat copiilor: Sunt în pericol!

Kaufland a venit cu un anunț important, miercuri. Lanţul de magazine spune că retrage de la vânzare un leagăn pentru copii, comercializat în perioada 6 martie 2017-26 august 2020.

23 iun. 2021, 17:00
Alertă la Kaufland. Magazinul RETRAGE de la vânzare un produs destinat copiilor: Sunt în pericol!

Alertă la Kaufland. Cei care au achiziționat produsul vor primi în magazine contravaloarea acestuia. Produsul Leagăn pentru copii 3 în 1 a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 06.03.2017 – 26.08.2020.

Alertă la Kaufland. Magazinul RETRAGE de la vânzare un produs destinat copiilor: Sunt în pericol!

Kaufland a anunțat miercuri că retrage de la vânzare un leagăn pentru copii, comercializat în perioada 6 martie 2017-26 august 2020. Cei care au achiziționat produsul vor primi în magazine contravaloarea acestuia.

„Kaufland retrage voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs:

Leagăn pentru copii 3 In 1
GTIN 4337185020933

Articolul menționat a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 06.03.2017 – 26.08.2020.

În anumite circumstanțe, la produsul menționat, clemele de prindere ale piesei din mijloc se pot rupe (a se vedea marcajele din fotografia articolului), existând astfel posibilitatea de accidentare a copilului (6 – 36 luni).

Pentru a proteja siguranța consumatorilor, Kaufland a reacționat și a retras de la comercializare produsul respectiv.

Clienții care au achiziționat produsul sunt rugați să acorde atenție informării și să nu îl mai utilizeze. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată.

Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom, Upc România şi RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact.”, informează reprezentanții Kaufland într-un comunicat de presă.

Dacă anumiți producători își retrag de pe rafturile magazinelor produsele pentru a nu-i pune pe clienți în pericol, alții le vând românilor adevărate mizerii. Inspectorii OPC Brașov au descoperit, într-o brutărie, că pâinea și celelalte produse de panificație erau fabricate în condiții mizere și depozitate la întâmplare, potrivit realitateadebrasov.net. Totodată, inspectorii au mai descoperit că, pe lângă produsele expirate și refolosite, în brutărie erau și instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate, lucru care pune în pericol atât viața clienților, cât și pe cea a angajaților.

„Exista încă agenți economici care pun mai presus câștigul financiar in detrimentul respectării prevederilor legale, punând în pericol sănătatea consumatorilor prin modul în care înțeleg sa-si desfășoare activitatea. Este inacceptabil sa existe materii prime neconforme din care se realizează produse de panificație, spații total improprii de depozitare și producție, produse expirate și refolosite, instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate. Nu poate exista toleranta pentru astfel de situatii! Tote produsele neconforme au fost retrase de la comercializare iar verificarea legalității funcționarii continuă”, a declarat Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Brașov.

Citeşte şi: Kaufland, amendă de la ANPC: produse expirate, promoții înșelătoare și diferențe de preț. Reacţia Kaufland: Situaţia s-a remediat
 


loading...
Partenerii noștri