Alertă la Londra. Urmele virusului poliomielitei găsite în canalizare, avertisment transmis la nivel național

Urme ale virusului poliomielitei au fost găsite în timpul unei inspecții de rutină a canalizării din Londra, fapt care a determinat Agenția pentru Siguranța Sănătății să declare incident național.

22 iun. 2022, 16:38
Alertă la Londra. Urmele virusului poliomielitei găsite în canalizare, avertisment transmis la nivel național

Oficialii din domeniul sănătății sunt acum foarte îngrijorați de răspândirea virusului în comunitate, după probele colectate la Londra. Mai multe virusuri strâns legate de poliomielită au fost găsite în probele de canalizare prelevate între lunile februarie și mai, relatează Sky News.

Virusul, care poate paraliza victimele, a fost detectat în sistemul de canalizare Bekton, la 19 ani după ce poliomielita a fost declarată eradicată în Marea Britanie.

Virusul a continuat să se dezvolte și acum este clasificat ca poliovirus de tip 2 (VDPV2).

Oficialii cred că a existat o oarecare răspândire între indivizi strâns înrudiți din nord-estul Londrei, probabil între membri ai aceleiași familiei, și că acești oameni excretă acum o tulpină de poliovirus de tip 2 în fecale.

Citeşte şi Creştere alarmantă a cazurilor de rujeolă. OMS anunţă că numărul îmbolnăvirilor aproape s-a dublat în primele două luni din 2022

O anchetă urgentă va încerca să stabilească amploarea răspândirii în comunitate și să identifice unde are loc acest lucru.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit a emis un avertisment miercuri, spunându-le lucrătorilor din domeniul sănătății să raporteze orice cazuri suspecte.

Locuitorilor, în special celor din Londra, li s-a spus să verifice dacă au fost vaccinați împotriva poliomielitei.

Citeşte şi Spania anunţă că din toamnă începe vaccinarea împotriva coronavirusului cu doza patru


loading...
Partenerii noștri