Spania anunţă că din toamnă începe vaccinarea împotriva coronavirusului cu doza patru

Autorităţile din Spania anunţă că din toamnă începe vaccinarea populaţiei împotriva coronavirusului cu doza patru.

17 iun. 2022, 22:05
Spania anunţă că din toamnă începe vaccinarea împotriva coronavirusului cu doza patru
Spania începe vaccinarea cu doza patru

Spania începe vaccinare populaţiei cu doza patru de ser anti-covid. Anunţul a fost făcut, joi, de ministrul spaniol al Sănătăţii.

Spania începe vaccinarea cu doza patru: „O posibilă dată ar fi către toamnă”

Citeşte şi Masca redevine obligatorie în România. Cine trebuie să o poarte

Carolina Darias, ministrul spaniol al Sănătăţii, a anunţat, joi, la postul de televiziune La Sexta, că întreaga populaţie a Spaniei urmează să se poată vaccina cu al doilea booster anticovid.

”Va exista o a patra doză (de vaccin anticovid) pentru toată lumea. O posibilă dată ar fi către toamnă”, a declarat ea, precizând că Spania se aşteaptă, în acea perioadă, la ”apariţia unor noi vaccinuri adaptate variantelor” noului coronavirus, scrie News.ro.

Spania se numără printre ţările care au optat pentru a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului,  numai în cazul persoanelor vulnerabile precum persoane în vârstă de peste 80 de ani sau persoane imunodeprimate.

Unele ţări, ca de exemplu Statele Unite, administrează doza patru persoanelor în vârstă de peste 50 de ani.

Reamintim că, potrivit ultimelor date, aproximativ 93% din populaţia spaniolă în vârstă de peste 12 ani a fost vaccinată complet, iar 53% dintre cei 47 de milioane de spanioli au fost vaccinaţi cu un prim ”booster”. De altfel, Spania este printre ţările cu cele mai multe persoane vaccinate anti-covid din lume.

Opoziţia faţă de vaccinarea anticovid este aproape inexistentă în Spania, care a înregistrat în total 12,5 milioane de infectări şi 107.239 de morţi din cauza covid-19, de la începutul pandemiei, în martie 2020.

Madridul a adoptat la sfârşitul lui martie o strategie care constă în tratarea covid-19 ca o simplă boală endemică, a cărei urmărire epidemiologică este comparabilă celei a gripei.

Citeşte şi Variola maimuţei a ajuns în România. Care sunt simptomele şi cum poate fi redusă transmiterea virusului