Alertă la o şcoală din Constanţa după ce o profesoară infectată cu COVID-19 a venit la cursuri şi le-a cerut elevilor să dea jos masca

E alertă la Școala Gimnazială Nr. 29 "Mihai Viteazul" din Constanţa după ce o profesoară de Educație fizică și sport a fost confirmată cu COVID-19. Potrivit Replica Online, deși bănuia că ar putea fi infectată cu virusul SARS-CoV-2, testându-se în urmă cu câteva zile, femeia a venit la școală și și-a ținut orele. În timpul zilei de miercuri, profesoara a aflat că este bolnavă de COVID-19. Sursa citată mai scrie că elevii ar fi făcut ora de sport în aer liber, dar nu ar fi purtat măști de protecție în timpul orei, la solicitarea profesoarei infectate.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 08:57
Alertă la o şcoală din Constanţa după ce o profesoară infectată cu COVID-19 a venit la cursuri şi le-a cerut elevilor să dea jos masca

Consiliul de Administrație Școalii Gimnaziale Nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa a propus suspendarea cursurilor la trei clase de a III-a și așteaptă răspunsul Inspectoratului Școlar Județean Constanța în acest sens.

Părinții sunt în alertă şi așteaptă lămuriri din partea conducerii școlii, în condiţiile în care copiii ar fi făcut ora de sport în aer liber, dar nu ar fi purtat măști de protecție în timpul orei, la solicitarea profesoarei infectate.

În plus, o altă problemă ar fi legată de faptul că profesorii ar fi intrat în contact direct cu colega lor, confirmată cu coronavirus.