Alertă la o şcoală din Olt. Zeci de elevi au ajuns la spital după ce ar fi mâncat la cantina şcolii

Alertă epidemiologică în Slatina, acolo unde 20 de elevi de la aceeași școală au ajuns de urgență la spital după ce au început să vomite puternic. Toți ar fi mâncat la cantina unității de învămțământ. Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă.

25 mai 2022, 14:03
Alertă la o şcoală din Olt. Zeci de elevi au ajuns la spital după ce ar fi mâncat la cantina şcolii

Alertă la o şcoală din Olt. Peste 20 de elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Toţi ar fi mâncat de la cantina şcolii.

Alertă la o şcoală din Olt. Mai mulţi elevi au ajuns la spital

Direcția de Sănătate Publică Olt informează că marți după-amiaza s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina 21 de copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani. Toţi aveau grețuri, vărsături, scaune diareice, durere de cap, frisoane și dureri abdominale.

Citeşte şi EXCLUSIV | Alexandru Rafila, avertisment despre infecţiile cu variola maimuţei. „România nu este pregătită. Nu există vaccinuri. Vaccinul variolic era produs în 1979”

14 copii au fost internați, dintre care 11 în secția de Boli Infecțioase și 3 în secția Pediatrie. 10 copii au forme ușoare de boală, iar patru dintre ei au forme medii.

„Tabloul clinic sugerează o suspiciune de tofiinfecție alimentară prin consum comun de alimente. S-a declansat ancheta epidemiologică. S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare.

Probele sunt în lucru în laboratorul DSP (9 probe). S-a demarat acțiunea de investigare în obiectiv (bucătăria Colegiului Național Ion Minulescu) pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condițiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime”, informează DSP Olt.

DSP și DSVSA fac o anchetă în acest caz.

Citeşte şi Iodura de potasiu ar putea fi distribuită în farmacii. Medicamentul administrat în caz de accident nuclear după consultarea medicului de familie DOCUMENT