Alerta la o secţie de poliţie! Un bărbat s-a spânzurat în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa

Un bărbat de 72 de ani s-a spânzurat miercuri în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa, la scurt timp după ce acsta a fost adus la secţie, fiind arestat preventiv pentru distrugere prin incendiere. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 14:59
Alerta la o secţie de poliţie! Un bărbat s-a spânzurat în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, miercuri, în jurul orei 16, poliţiştii din cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al instituţiei au anunţat la 112 că în una dintre camerele de detenţie se află o persoană spânzurată.

Victima este un bărbat de 72 de ani, din Constanţa. El a fost cercetat de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa pentru distrugere prin incendiere, faptă comisă în 31 decembrie 2019.

Citeşte şi: Substanţă de curăţare, vândută drept alcool sanitar de o farmacie din Constanţa

În 3 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele bărbatului, aceasta fiind prelungită în 28 februarie, pentru încă 60 de zile. Măsura controlului judiciar a fost pusă în aplicare de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I.P.J. Constanţa.

„Întrucât bărbatul nu s-a prezentat pentru a semna de două ori graficul de prezenţă impus prin măsura controlului judiciar, poliţiştii au notificat instanţa de judecată (Judecătoria Constanţa), iar la data de 23 martie a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, fiind dat în urmărire naţională, conform procedurilor legale. În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost depistat de poliţiştii Compartimentului Urmăriri – S.I.C., pe raza municipiului Constanţa, fiind escortat şi încarcerat în C.R.A.P. Constanţa în jurul orei 14.00”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Citeşte şi: Pacientă de la Spitalul „Sfântul Ioan” din Bucureşti, diagnosticată cu coronavirus. 72 de cadre medicale au fost trimise în izolare

Sursa citată a precizat că, având în vedere vârsta înaintată, precum şi măsurile luate împotriva prevenirii infecţiei cu COVID-19, la nivelul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Constanţa a fost luată decizia provizorie ca persoana încarcerată să fie repartizată singură într-una dintre camerele de detenţie.

Bărbatul a improvizat din cearceaf o funie şi s-a spânzurat de gratii.