Alertă la Opera din Sydney. Poliţia a încercuit instituţia timp de o oră

Publicat: Joi, 14 Ianuarie 2016 09:48 // Actualizat: Joi, 14 Ianuarie 2016 09:48 // Sursa: romaniatv.net

Opera din Sydney, instituție emblematică a țării, a fost încercuită timp de peste o oră de către forțele de poliție australiene care au întreprins o operațiune în zonă ca urmare a unor informații care circulau pe rețelele sociale, alertă care s-a dovedit în cele din urmă falsă, relatează joi AFP, Reuters și DPA, citate de Agerpres.

Opera din Sydney, instituție emblematică a țării, a fost încercuită timp de peste o oră de către forțele de poliție australiene care au întreprins o operațiune în zonă ca urmare a unor informații care circulau pe rețelele sociale, alertă care s-a dovedit în cele din urmă falsă, relatează joi AFP, Reuters și DPA.

 În jurul clădirii Operei, situată în Golful Sydney, au fost instalate bariere de securitate, în spatele cărora au fost cantonați turiștii. Măsuri de precauție similare au fost luate și în stațiunea balneară Manly, la periferia de nord a orașului Sydney.

''Din cauza unor informații pe rețelele sociale, poliția a întreprins o operațiune ca măsură de precauție în apropiere de Operă și în Manley. Această operațiune este acum încheiată'', se afirmă într-un comunicat al poliției din statul New South Wales, a cărui capitală este Sydney, fără să se ofere detalii.

Reuters precizează că Australia este în stare de alertă sporită din cauza atacurilor din partea unor militanți interni. Autoritățile au indicat că au dejucat un anumit număr de posibile atentate, dar au existat atacuri și din partea unor 'lupi solitari'.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alertă alertă falsă alertă teroristă opera din Sydney Sydney
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 ian 10:01
... Opera din Sydney, instituție emblematică a țării, a fost încercuită timp de peste o oră...
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H