Alertă la Spitalul de Urgenţă Vaslui după ce doi bebeluşi născuţi prematur s-au îmbolnăvit

Este alertă la Spitalul de Urgenţă Vaslui. Doi bebeluşi care s-au născut prematur s-au îmbolnăvit. Există suspiciunea că cei doi copii s-au infectat cu un virus necunoscut, cel mai probabil luat din unitatea medicală. Deocandată au fost recoltate probe din Compartimentul de Prematuri al spitalului şi se aşteaptă rezultatele.

RomaniaTV.net
07 sept. 2019, 19:06
Alertă la Spitalul de Urgenţă Vaslui după ce doi bebeluşi născuţi prematur s-au îmbolnăvit

Doi bebeluși au prezentat simptome de intoleranță digestivă și vărsături. Este vorba de un bebeluș dintr-o pereche de gemeni și de un alt bebeluș, din altă pereche de gemeni. Amândoi erau hrăniți printr-o sondă nazogastrică cu lapte matern, potrivit Digi24.

Medicii au făcut mai multe analize, fiind luate probe din comportiment, de pe sânii și mâinile mamelor și de la cadrele medicale care au intrat în contact cu bebelușii.  Rezultatele probelor vor fi aflate la începutul săptămânii viitoare. Atunci se va afla dacă este vorba despre o infecție nosocomială. 

Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui, a declarat pentru Digi24 că cei doi bebeluși născuți în luna august „sunt bine, echilibrați, nu sunt în pericol, nu mai prezintă tulburări digestive și sunt hrăniți din nou cu lapte matern”.