Alertă la spitalul din Caransebeș, după ce s-au descoperit scurgeri de oxigen într-un salon COVID. Pacienții, evacuați de urgență

Au fost momente de panică la Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Într-un salon cu pacienți infectați cu COVID din secția de boli infecțioase au avut loc scurgeri de oxigen.

29 oct. 2021, 23:09
Alertă la spitalul din Caransebeș, după ce s-au descoperit scurgeri de oxigen într-un salon COVID. Pacienții, evacuați de urgență

Alertă la spitalul din Caransebeș după ce s-au descoperit scurgeri de oxigen într-un salon COVID. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin a fost alertat prin apel la 112 cu privire la producerea unui incident în urma căruia au avut loc scurgeri de oxigen într-un salon dedicat pacienților bolnavi de COVID-19, din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, anunță ISU.

Alertă la spitalul din Caransebeș, după ce s-au descoperit scurgeri de oxigen într-un salon COVID. Pacienții, evacuați de urgență

Potrivit informațiilor transmise de pompieri, au fost necesare măsuri de îndepărtare a unor tuburi de oxigen, respectiv de aerisire a salonului.

În salon se aflau doi pacienți. Aceștia au fost mutați, în siguranță, preventiv, în alte spații.

„Măsurătorile efectuate de către echipajele de pompieri au indicat valori ale oxigenului situate sub limita maximă admisă. Din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebes au fost alocate două autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD. De asemenea, în sprijinul personalului medical din cadrul spitalului a fost trimis și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin.

Chiar în urmă cu o săptămână a fost activat codul roşu la Spitalul Cărbuneşti, după ce instalaţia de oxigen s-a defectat. Bolnavii de COVID-19 au fost mutaţi în ambulanţe, în caz contrar riscă să aibă probleme grave dacă nu primesc oxigen la timp.

Un număr de 23 de pacienţi cu COVID-19 de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti au fost transferaţi la patru spitale din Gorj şi Dolj, după defecţiunea apărută la staţia de oxigen a unităţii medicale.

Potrivit ISU Gorj, cei mai mulţi au fost duşi la Spitalul din Târgu Jiu – 13, dintre care doi au decedat. În total, autorităţile au anunţat patru morţi, urmând să se stabilească dacă decesele pot fi asociate cu defecţiunea apărută la staţia de oxigen.

Citește și: EXCLUSIV! Cum fac „băieţii deştepţi” bani din concentratoare de oxigen în pandemie. Statul a acordat fără licitaţie un contract de peste un milion de euro unei firme apropiate lui Raed Arafat, iar acum se pregăteşte să o facă din nou! Acelaşi produs oferit de concurenţă a fost descalificat în timp ce sute de români mor zilnic în spitale din cauza COVID-19