Alertă la Spitalul din Slobozia. O sută de angajaţi sunt infectaţi cu COVID: E focar!

Este pericol la Spitalul de Urgență Slobozia. Unitatea spitalicească a devenit un focar de coronavirus! Circa 100 din cei 800 de angajați au fost confirmați pozitiv la testul pentru depistarea COVID.

30 nov. 2020, 12:23
Alertă la Spitalul din Slobozia. O sută de angajaţi sunt infectaţi cu COVID: E focar!

Alertă la Spitalul din Slobozia. Problema majoră se înregistrează la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. Acolo mai multe cadre medicale s-au îmbolnăvit de coronavirus, lucru care îngreunează prelevarea probelor de la persoanele suspecte de coronavirus, potrivit Adevărul.ro.

Alertă la Spitalul din Slobozia. Focar de coronavirus la unitatea spitalicească

Procesul de recoltare a probelor se execută cu dificultate, având în vedere lipsa de personal medical, iar oamenii sunt obligați să aștepte chiar și trei zile până când medicii ajung la ei.

De la 44 de cadre medicale, numărul celor infectați s-a dublat. «Din anchetele epidemiologice putem spune că infectările au ca sursă comunitatea şi nu zona spitalului… Toate cadrele medicale vor fi indisponibile pentru 14 zile, după care vor reveni la muncă. Îi aşteptăm pe toţi colegii să revină la muncă…» a declarat Liviu Patrichi, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Potrivit oficialilor spitalului, cele mai vulnerabile secții sunt UPU și secțiile Radiologie și ATI.

Klaus Iohannis, vizită la început de săptămână la Spitalul Universitar de Urgență București

Preşedintele Iohannis se va afla luni, 30 noiembrie, într-o vizită la Spitalul Universitar de Urgență București.

Vizita va avea loc la ora 13:00, potrivit agendei președintelui și vine la o zi după ce acesta a vizitat call center-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, amenajat la Arena Națională din Capitală.

În timpul vizitei de duminică, șeful statului a declarat, printre altele, că vaccinarea în masă a populației va începe cel mai probabil în primăvară.

Totodată, Klaus Iohannis a mai spus că vaccinarea personalului medical, prima categorie de persoane care va fi vaccinată în România, va începe cel mai probabil în ianuarie sau februarie.

„Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului”, a spus Klaus Iohannis duminică, la Arena Națională.

Citeşte şi: Focar de COVID la spitalul județean din Galați. 88 de cadre medicale sunt infectate