Focar de COVID la spitalul județean din Galați. 88 de cadre medicale sunt infectate

Este focar de coronavirus la cel mai mare spital din județul Galați. Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 88, este vorba despre 11 medici, 3 medici rezidenți, 37 de asistente, 21 de infirmiere, 11 îngrijitoare, o moasă, 2 brancardieri și două cazuri în rândul personalului TESA.

24 nov. 2020, 16:31
Focar de COVID la spitalul județean din Galați. 88 de cadre medicale sunt infectate

Focar de COVID la spitalul județean din Galați. Trei secții ale spitalului de Urgență Galați au fost închise timp de 14 zile, după ce 27 de cadre medicale au fost confirmate. Este vorba despre secția Chirurgie 3, Nefrologie şi Medicală 1. Pacienții au fost mutați în alte secții, aceștia au fost testați pentru COVID rezultatul fiind negativ, conform monitoruldegalati.ro.

Citește și: Epidemiologul Emilian Popovici: Dacă 90% dintre oameni ar purta mască, transmiterea coronavirusului s-ar reduce

”Personalul medical testat pozitiv va pleca la domiciliu. Pot spune că au simptomatologie uşoară, iar contacții, personalul medical contact al personalului pozitiv, vor desfăşura activitatea purtând echipamente de protecţie, urmând a fi testaţi în a 7-a zi de la contactul pozitiv. Partea cea mai gravă este la Nefrologie, unde cei 2 medici pe care îi avem sunt infectaţi. Cei 6 pacienţi sunt transferaţi pe Medicală 2, dar secţia nu îşi va mai putea desfăşura activitatea din lipsa personalului“, a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Focar de COVID la spitalul județean din Galați. Două noi containere cu 16 paturi au fost instalate în zona UPU a Spitalului de Urgenţă Galaţi pentru a mări zona de triaj, unde se aşteaptă transferul bolnavilor confirmaţi către spitalele suport COVID.

Situaţie critică este și la Serviciul de Ambulanţă unde au fost confirmate 14 cazuri. Au fost sistate de azi concediile pentru a face faţă solicitărilor.

„Din cele 14 cazuri de colegi confirmaţi a avea boala, trei sunt medici, 3 ambulanțieri şi 8 asistenţi . Dintre aceştia, 11 sunt de la staţia Galaţi şi 3 de la Iveşti. S-a luat măsura anulării concediilor de odihnă“, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Situația critică în municipiului Galați, rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 4,6 cazuri la mia de locuitori. Șase localități se situează la o incidență cumulată a cazurilor constatate în ultimele două săptămâni de peste 3 la mie: Nicorești (4,47), Costache Negri (4,40), Tudor Vladimirescu (4,31), Șendreni (4,27), Poiana (3,50) și Corod (3,48).