Alertă lângă Capitală. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, marți lângă Capitală. În aeronavă se aflau două persoane, care au fost rănite.

10 aug. 2021, 13:11
Alertă lângă Capitală. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp de pe raza localității Chitila, judeţul Ilfov.  Din primele informaţii, este vorba despre un avion privat în care se aflau două persoane, doi bărbaţi în vârstă de 38, respectiv 72 de ani.

Alertă lângă Capitală. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit

La locul incidentului au intervenit trei autospeciale de stingere, trei echipaje SMURD, o descarcerare. Elicopterul SMURD a aterizat în zona accidentului și a identificat cele două persoane rănite.

„În urma evenimentului nu s-a produs un incendiu. Din primele informaţii a rezultat că este un avion privat”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

O victimă a fost preluată de ambulanța SMURD, iar a doua de elicopterul SMURD.

De altfel, luna trecută, un elicopter american a fost la un pas de a produce o tragedie după ce a aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle. Din primele informaţii, pilotul a pierdut controlul elicopterului și a rupt mai mulți stâlpi de pe bulevardul Aviatorilor. În cele din urmă, elicopterul a aterizat direct pe șosea, pe o bretea rutieră în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Fost pilot, scenariu-bombă în cazul elicopterului care a aterizat forţat în zona Aviatorilor. „A fost un exerciţiu penibil de demonstraţie de a se ateriza într-o zonă circulată”

Elicopterul militar aparţine Statelor Unite ale Americii şi ar fi suferit o defecţiune tehnică. Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației, care urma să aibă loc în 20 iulie.

Citeşte şi: Elicopterul Black Hawk care a aterizat la Charles de Gaulle i-a adus în pragul disperării pe şoferii bucureşteni. Detalii despre aparatul de 21 de milioane de dolari care a blocat cinci ore traficul în Capitală