Alertă maximă în Constanţa. Un deţinut condamnat pentru omor a evadat din Penitenciarul Poarta Albă

Autorităţile din Constanţa au intrat în alertă maximă după ce un deţinut condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor a evadat joi din Penitenciarul Poarta Albă.

RomaniaTV.net
03 aug. 2017, 09:38

Un condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor a dispărut, joi dimineaţă, din punctul de lucru la care era repartizat, respectiv SC Avicola SA din localitatea Lumina, judeţul Constanţa. Deţinutul făcea parte dintr-un grup de 13 deţinuţi, care făceau munci necalificate, sub supraveghere.

”Persoana privată de libertate executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizată în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017”, arată reprezentanţii instituţiei.

Bărbatul, în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în localitatea Piatra Neamţ, are constituţie atletică, înălţimea de 1,68 metri, păr şaten închis şi, la momentul părăsirii punctului de lucru, era îmbrăcat în pantaloni lungi de culoare gri deschis şi un tricou de culoare verde deschis.

”În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa”, susţin reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus începerea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele în care a reuşit să fugă deţinutul.

În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului, vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul unic de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Constanța – Poarta Albă la telefon 0241 – 853777, fax 0241-853524.