Alertă maximă în Europa: Al treilea suspect al atentatelor din Bruxelles este căutat

Autorităţile europene sunt în alertă maximă, în căutarea celui de-al treilea suspect de la aeroport, care nu s-a aruncat în aer.

23 mart. 2016, 13:38
Alertă maximă în Europa: Al treilea suspect al atentatelor din Bruxelles este căutat

Fotografia suspectului a fost dată publicităţii, iar noaptea trecută s-au făcut raiduri în Bruxelles în căutarea lui, dar şi a altor patru suspecţi. Au fost descoperite substanţe chimice, o bombă şi un steag ISIS.

Toată noaptea poliţiştii au răscolit mai multe cartiere de la periferie. Unul dintre raidurile ce au durat până aproape de orele dimineţii a pornit de la pontul dat de un taximetrist. Acesta a contactat poliţia, după ce a realizat că i-a dus la aeroport pe cei trei terorişti, potrivit România TV.

Cartierul Scarbec, din nord-estul Bruxellesului, este împânzit de maşini de poliţie şi blindate şi survolat neîncetat de elicoptere. În ascunzătoarea teroriştilor, un apartament închiriat recent, oamenii legii au găsit o bombă cu cuie, sustanţe chimice şi un steag al Statului Islamic, care a şi revendicat atacul.

În acesta fotografie apare comandoul care a semănat moartea în aeroport. Cei trei împing cărucioare de bagaje, iar doi dintre ei, cei care s-au şi aruncat în aer, poartă mănuşi negre, sub care, cel mai probabil, aveau detonatoarele. Fie că sunt fire, sfori sau un buton, ceva este în interiorul mănuşilor, pentru ca atunci când îşi mişcă mâna, bomba să fie declanşată.

Bărbatul în jachetă deschisă la culoare, cu pălărie neagră, este vânat acum de toată poliţia din Bruxelles şi nu numai. După atacuri, el a fost văzut fugind din aeroport.