Alertă MAXIMĂ la Porsche. Au fost oprite livrările la modelul 911 GT3, doi bolizi de lux au luat foc

Producătorul german de automobile sportive Porsche Automobil Holding SE a anunţat, marţi, că a decis să oprească livrările la cea mai scumpă versiune a modelului 911, după ce două astfel de automobile au luat foc, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

18 feb. 2014, 16:52
Alertă MAXIMĂ la Porsche. Au fost oprite livrările la modelul 911 GT3, doi bolizi de lux au luat foc

Până la această dată, Porsche a livrat 322 de exemplare din modelul 911 GT3 , al cărui preţ de cost începe de la 137.000 de euro.

În prezent, inginerii de la sediul Porsche din Stuttgart (Germania) analizează rămăşiţele a două automobile 911 GT3 care au luat foc în Elveţia şi Italia pentru a stabili cauza incendiilor, a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al companiei.

Acesta a adăugat că Porsche, companie controlată de grupul Volkswagen, are de gând să finalizeze ancheta în cursul acestei săptămâni.

Citeşte şi Porsche a suspendat producţia modelului Cayenne, din cauza inundaţiilor

Anul trecut, Porsche a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria companiei, cu 162.145 de vehicule, în creştere cu 14,9%, comparativ cu 2012.

Săptămâna trecută, directorul general de la Porsche, Matthias Mueller, declara că producătorul german de automobile sportive se aşteaptă să-şi atingă, în 2015, ţinta de vânzare de peste 200.000 de vehicule pe an, cu trei ani mai devreme decât preconiza anterior, graţie cererii puternice pentru noul SUV compact Macan, care va începe să fie comercializat la finele acestui an.

Citeşte şi Bunica bolizilor de lux avea roţi de lemn şi alerga cu 34 km/oră. Vezi cum arată prima maşină Porsche