Alertă maximă pe litoral, salvamarii au arborat steagul roşu în mai multe staţiuni. Un bărbat a dispărut la Eforie Nord

Salvamarii de pe litoral se plâng că turiştii nu ţin cont de steagul roşu arborat pe plajă. Până acum, zeci de oameni au fost scoşi din mare, iar unii dintre ei au avut nevoie de ajutorul medicilor. De la începutul sezonului estival, șase turiști au murit înecați. Echipajele SMURD caută, chiar în aceste momente, la Eforie Nord, o persoană dispărută în valuri lângă digul Belona.

03 aug. 2018, 07:53
Alertă maximă pe litoral, salvamarii au arborat steagul roşu în mai multe staţiuni. Un bărbat a dispărut la Eforie Nord

Este pericol de înec din cauza valurilor și a curenților marini foarte puternici. Steagul roșu este arborat în Eforie, Costinești, Neptun-Olimp, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche. Ca de obicei, turiștii nu ascultă de avertismentele salvamarilor.

O persoană este dată dispărută în larg la Eforie Nord, lângă digul de la Belona. Intervenția echipajului SMURD se defășoară cu dificultate. O altă persoană a fost salvată, vineri dimineaţă, din valuri, fiind preluată cu o șenilată de pe plaja din dreptul hotelului Steaua de Mare

„Steagurile roșii rămân arborate pe plajele din sudul litoralului, cel puțin până duminică. Mâine, vineri, vântul va sufla cu 44 km/oră cu rafală la 52km/oră din nord nord est, iar sâmbătă, cu 36 -38 km/oră cu rafală spre 40 km/oră. Duminică o să scadă în intensitate iar luni o să fie calmă, o să bată doar cu 4 km/oră. Ceea ce se întâmplă foarte rar pe litoral”, spune salvamarul șef Vasile Borteș, potrivit evz.ro.