ALERTĂ MAXIMĂ! Un pod peste Siret s-a rupt în două la doar 6 luni de la inaugurare VIDEO

Podul peste râul Siret care face legătura între Sagna și Luțca, inaugurat în urmă cu doar şase luni, s-a rupt joi după-amiază.

09 iun. 2022, 15:17

În momentul în care podul peste Siret s-a rupt se pare că două autovehicule, un autocamion şi o autoutilitară, se aflau în tranzit iar unul dintre șoferi chiar a fost rănit. Soşerul autocamionului ar fi fost scos din maşină de către ceilalţi participanţi la trafic.

„Astăzi, 9 iunie, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret ( DJ 207 A) dintre localitățile Luțca – Sagna, s-a rupt.

Din primele date, un autocamion și o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcția Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 de ani.

Citeşte şi: Incendiu la o fabrică de mobilă din Prahova. Intervenţia a fost dificilă din cauza materialelor combustibile şi a suprafeţei mari GALERIE FOTO

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și Serviciului Rutier Neamț.

Având în vedere că circulația rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto și devierea traficului rutier pe Drumul Național 15 D, Roman – Gâdinți.” – au spus reprezentanții IPJ Neamț, potrivit Stiri-Neamt.ro.

„Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone.”, spunea Ionel Arsene, la inaugurarea podului, în noiembrie 2021.

Citeşte şi: VIDEO Un microbuz a luat foc în mers, pasagerii au sărit când flăcările le-au ajuns la picioare