ALERTĂ MEDICALĂ ÎN ROMÂNIA. Caz de gripă porcină, CONFIRMAT la Sibiu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, miercuri, că a fost confirmat un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 (gripă porcină) la un bărbat de 34 de ani din localitatea Mihăileni. În privinţa angajatului Aeroportului Sibiu care a încetat din viaţă luni, Ministerul Sănătăţii precizează că nu avea gripă, decesulul fiind cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială. În privinţa celor doi angajaţi ai aeroportului Sibiu internaţi, Ministerul Sănătăţii precizează că doar în cazul unuia s-a confirmat infectarea cu virusul AH3N2.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 14:10
ALERTĂ MEDICALĂ ÎN ROMÂNIA. Caz de gripă porcină, CONFIRMAT la Sibiu

UPDATE: În urma rezultatelor comunicate de INSP, ca urmare a efectuării analizelor de teste de catre Institutul Cantacuzino, Ministerul Sănătăţii precizează că din cele două suspiciuni, a fost confirmat un singur caz de gripa umană, AH3N2. În prezent, starea persoanei contamitate cu virusul gripal uman este stabilizată şi se află sub tratament specific în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, se mai arată în comunicatul MS.

Purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Simona Berariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-au primit rezultatele de laborator pentru analizele prelevate de la un pacient care prezintă simptome specifice ale gripei.

„În ceea ce priveşte circulaţia virusurilor gripale în judeţul Sibiu, în ultimul raport al Compartimentului de Epidemiologie am primit şi prima confirmare de izolare de virus, AH1N1, virusul pandemic, la o persoană de 34 de ani, de sex masculin, care nu locuieşte în Sibiu, ci într-una dintre comunele învecinate”, a declarat Simona Berariu.

Potrivit acesteia, bărbatul, din localitatea Mihăileni, este în stare bună, se află acasă şi este sub tratament, fiind aproape vindecat.