ALERTĂ MEDICALĂ. O femeie din Urziceni a murit după ce a fost înţepată de un ţântar

O femeie din Urziceni, judeţul Ialomiţa, a murit după ce a fost înţepată de un ţânţar. Analizele au confirmat că victima avea temutul virus West Nile. Este primul deces din România din această cauză în ultimii patru ani. Autorităţile au dispus măsuri de urgenţă, informează România TV.

05 aug. 2016, 05:56
ALERTĂ MEDICALĂ. O femeie din Urziceni a murit după ce a fost înţepată de un ţântar

UPDATE: „Într-adevăr, femeia de 79 de ani din Ialomița a fost internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia având meningoencefalită, iar aceasta, asociată cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei să nu poată face față acestei infecții„, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al MS, Laurențiu Colintineanu.

El a adăugat că, potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 — 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvoltă niciun fel de simptome și mai puțin de 1% dezvoltă probleme neurologice precum encefalită sau meningită.

Din toate formele posibile de boală cauzată de acest virus, rata de mortalitate în grupele de risc, cu precădere persoanele vârstnice cu patologie asociată, este în medie de 4%. Incidența formelor grave și a decesului este extrem de redusă. Nu suntem într-o situație gravă care să cauzeze îngrijorarea populației„, a explicat oficialul MS.

Bătrâna de 79 de ani din Urziceni, judeţul Ialomiţa, a fost muşcată de un ţânţar. A început să se simtă foarte rău. A fost dusă de rude la spital şi internată la spitalul „Matei Balş” din Capitală. Medicii au stabilit că fusese muşcată de ţânţarul care transmite virusul West Nile care provoacă meningita.

Citeşte şi Medicii atrag atenţia cu privire la riscurile înţepăturilor de căpuşe amplificate în perioadele calde şi ploioase

În ciuda eforturilor medicilor, viaţa bătrânei nu a mai putut fi salvată.

Autorităţile au intrat în alertă şi au acum măsuri sporite de siguranţă pentru a evita şi alte îmbolnăviri. În oraş este o nouă campanie de dezinsecţie, iar la spital s-a interzis pentru 30 de zile recoltarea de sânge de la donatori.

Citeşte şi Două persoane din Buzău au virusul West Nile