Alertă medicală: Posibil caz de infectare cu coronavirus (MERS) în Europa. Reuniune de urgenţă a OMS

Un sud-coreean care prezintă simptome de infectare cu coronavirusul MERS a fost internat în Slovacia. Medicii aşteaptă rezultatele analizelor. Epidemia de MERS face ravagii în Coreea de Sud, unde s-au înregistrat 145 de cazuri în 3 săptămâni. Cel puţin 16 oameni au murit.

15 iun. 2015, 08:46
Alertă medicală: Posibil caz de infectare cu coronavirus (MERS) în Europa. Reuniune de urgenţă a OMS

Sud-coreeanul de 38 de ani este în prezent în stare stabilă. El a ajuns la Bratislava pe 3 iunie, iar la scurt timp după aceea a început să prezinte simptome de infectare cu coronavirus: scaune moi, iritaţii ale pielii şi febră. Bărbatul a fost internat de urgenţă. Trei dintre testele făcute au fost negative pentru MERS, dar un al patrulea a fost neconcludent. Doctorii îi fac în prezent noi analize, potrivit România TV.

În Coreea de Sud, ţara cea mai grav afectată, populaţia şi autorităţile sunt deja în panică. Medicii fac controale pe străzi, pentru a depista din timp bolnavii. Majoritatea oamenilor poartă măşti de protecţie sau evită să iasă din case.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a convocat o reuniune de urgenţă pentru a stabili un plan de luptă împotriva acestei epidemii.

MERS face parte din aceeaşi familie de virusuri ca şi cel care provoacă Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care a ucis sute de oameni în Asia. Deşi coronavirusul MERS se transmite mai greu decât SARS, rata de deces este mai mare. În prezent nu există un vaccin pentru acest virus.


loading...
Partenerii noștri