ALERTĂ METEO: ANM a emis un COD PORTOCALIU pentru mai multe judeţe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Portocaliu de ploi care este în vigoare de marți seară, de la ora 22.00, și vizează nouă județe din nordul, estul și centrul țării, fiind valabilă până miercuri la ora 15.00. Totodată, până miercuri seară, la ora 21.00, este în vigoare un Cod Galben în Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei. Există riscul ca avertizările să fie prelungite şi după intervalele deja anunţate de meteorologi, întrucât poziţionarea acestui ciclon în partea de vest a bazinului Mării Negre va continua şi dupa ora 21.00.

RomaniaTV.net
24 mai 2016, 13:22
ALERTĂ METEO: ANM a emis un COD PORTOCALIU pentru mai multe judeţe

COD GALBEN. În intervalul 24 MAI, ORA 16 – 25 MAI, ORA 21, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat, 40 … 50 l/mp.      

În seara zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.

COD PORTOCALIU.  Marţi noaptea (24/25 mai) şi pe parcursul zilei de miercuri (25 mai) în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 50 l/mp şi izolat 80 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ploile vor continua şi după expirarea avertizărilor aflate în vigoare, chiar dacă nu în cantităţi la fel de însemnate, a explicat meteorologul România TV Gabriela Băncilă: „Pozitionarea acestui ciclon in partea de vest in bazinul Marii Negre va continua si dupa ora 21.00. Ploile nu vor mai fi atat de intese ca in ultimele 24 – 36 de ore, dar vremea in general instabila va continua in partea Moldovei si in partea de sud-est a ţării, ceea ce inseamna cantitati de apă ce mai pot depasi punctiform si maine, si in cursul noptii de joi spre vineri 30, chiar si 50 de litri pe mp”.

PROGNOZA METEO pe următoarele zile. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi, îndeosebi în cursul zilei, pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice, informează ANM.

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi, îndeosebi în cursul zilei, pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice. În centrul, estul şi sud-estul ţării cantităţile de apă vor mai depăşi 20 l/mp şi izolat, mai ales la deal şi la munte, 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în zona montană. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua anterioară în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime între 8 şi 14 grade.