ALERTĂ METEO. ANM anunţă alte trei zile de furtuni în toată ţara

Metorologii anunţă că instabilitatea atmosferică va fi şi în prima parte a săptămânii viitoare.

RomaniaTV.net
31 mai 2020, 06:32
ALERTĂ METEO. ANM anunţă alte trei zile de furtuni în toată ţara

ANM a actualizat informarea meteorlogică, astfel că vremea rea se extinde până pe 3 iunie. Conform datelor de la meteorologi în intervalul 31 mai, ora 10:00 – 03 iunie, ora 23:00 vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

PROGNOZA METEO. Elena Mateescu, director ANM: „2020 va fi an de foc în România”

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Din după-amiaza zilei de luni (01 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua treptat si se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caractertorențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10…15 l/mp și izolat20…25 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade.