ALERTĂ METEO: ANM a retrâns CODUL GALBEN de vijelii UPDATE

ANM a restrâns codul galben de fenomene meteo periculoase. 

RomaniaTV.net
22 feb. 2019, 06:13
ALERTĂ METEO: ANM a retrâns CODUL GALBEN de vijelii UPDATE

UPDATE: În intervalul 23 februarie, ora 08:30 – 23 februarie, ora 14, în sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei și local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze, în general, de 55….60 km/h, iar pe litoral și în Delta Dunării vor fi rafale de 65….70 km/h. Vântul va sufla tare și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, unde se vor mai atinge 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse și pe arii restrânse, se vor semnala temporar și în centrul și estul Munteniei, unde vitezele vor atinge 45…50 km/h.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic în mai mult de jumătate din ţară, inclusiv în Municipiul Bucureşti, şi viscol în zona montană, începând de vineri după-amiază, precum şi o informare de ninsori şi vreme rece, ce vizează majoritatea regiunilor.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 14 – 23 februarie, ora 16
Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

PROGNOZA METEO: Iarna se întoarce, se va depuse STRAT DE ZĂPADĂ în Bucureşti. HARTA interactivă a ninsorilor

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.
Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

PROGNOZA METEO pentru Bucureşti: ploi şi vânt, apoi lapoviţă şi ninsoare începând de vineri