Alertă meteo! ANM anunță cod galben de vânt în București și alte 11 județe

Administrația Naționlă de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață o avertizare cod galben de vânt puternic pentru București și alte 11 județe din țară.

05 sept. 2023, 10:55
Alertă meteo! ANM anunță cod galben de vânt în București și alte 11 județe

ANM anunță cod galben de vânt în București și alte 11 județe. Potrivit ANM, avertizarea este valabilă în intervalul 5 septembrie, ora 10 – 5 septembrie, ora 23.

Citește și Alertă meteo. Averse cu caracter torenţial în următoarele ore, tunete, fulgere şi căderi de grindină Harta zonelor vizate

ANM anunță cod galben de vânt în București și alte 11 județe

Meteorologii anunță că în acest interval se vor înregistra intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h, și izolat de 70 km/h în sud-vestul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral.

Astfel, intensificări ale vântului vor mai fi, temporar, și în restul zonelor din sud și est, cu viteze în general de 45…50 km/h.

Prognoza meteo specială pentru intervalul  05.09.2023 ORA 10:00 – 05.09.2023 ORA 23:00 zona municipiului București

Vremea se va încălzi ușor. Vor fi înnorări trecătoare şi intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 55…60 km/h. Temperatura aerului va avea valori în jurul normelor datei, cu maxima de 27…28 de grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Cum se anunţă vremea în prima zi de şcoală

Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea va intra într-un proces de încălzire, dar toamna îşi intră în drepturi.

Prognoza meteo Banat

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii vor fi de 28-30 de grade şi în cursul nopţilor de 12-14 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendinţa va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 26-27 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 13 septembrie.

Prognoza meteo Crişana

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 29 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 25-26 de grade. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 12-14 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Transilvania

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 26 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 24-25 de grade. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 9-11 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Maramureş

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale vor fi de 26-28 de grade şi în cursul nopţilor de 11-13 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendinţa va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 24-25 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 14 septembrie.

Prognoza meteo Moldova

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul intervalului de anticipaţie, astfel că media regională a temperaturilor maxime va avea valori de 26-27 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a două săptămână de prognoză, când tendinţa va fi de răcire uşoară spre 24-25 de grade. Media regională a valorilor termice nocturne va fi de 11-13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie, anunţă ANM

Prognoza meteo Dobrogea

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne va fi de 27-29 de grade, iar media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 15-18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Muntenia

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale se vor menţine la valori, pe parcursul zilelor, de 28-29 de grade şi în cursul nopţilor de 12-15 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie.

Citește și Vremea în București. Ploi și descărcări electrice intense. ANM avertizează că urmează schimbări majore