Alertă meteo, ANM anunţă Cod Galben de vânt şi ploi. Ultimul episod de vreme rea înainte de temperaturile de vară din weekend

ANM a emis o avertizare de Cod Galben valabilă până pe 28 martie în zona de munte şi în vestul ţării.

27 mart. 2024, 10:22
Alertă meteo, ANM anunţă Cod Galben de vânt şi ploi. Ultimul episod de vreme rea înainte de temperaturile de vară din weekend

ANM anunţă vînt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară. Pentru unele zone a fost emis cod galben. La munte, rafalele pot depăşi 90 de kilometri la oră.

Meterologii anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele vor depăşi 90 de kilometri la oră.

Praf saharian peste România. Vin „ploi murdare” şi descărcări electrice

”În intervalul menţionat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 60…70 km/h. Va ploua

ANM a emis, miercuri, o informare, valabilă în perioada 27 martie, ora 10 – 29 martie, or îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi cantităţi de apă de 10…15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte”, a transmis ANM.

Meteorologii au emis şi o avertizare cod galben, valabilă în intervalul 27 martie, ora 10 – 27 martie, ora 22.

”Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h”, a transmis ANM.

Şoc termic în România! Vremea o ia razna, anunţ de ultimă oră făcut de şefa ANM
Ulterior, potrivit meteorologilor, codul galben se va restrânge, în intervalul 27 martie, ora 22 – 28 martie, ora 10. ”Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h”, a precizat ANM.

În Bucureşti,  miercuri, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, astfel că temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

”Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (viteze în general de 40…45 km/h)”, a transmis ANM.

Joi, vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări temporare ziua, când vor fi posibile averse slabe, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h).

Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 4…7 grade.

În cursul zilei de vineri, potrivit ANM, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

 

ANM-Avertizare-generala-T0-240327100038

Vremea ANM între 1 și 8 aprilie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza între 8 și 15 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea ANM între 15 și 22 aprilie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

ANM-Diverse-Prognoza-Speciala-Bucuresti-240327095202