Şoc termic în România! Vremea o ia razna, anunţ de ultimă oră făcut de şefa ANM

Directoarea executivă a ANM, Florinela Georgescu, a emis o prognoză meteo actualizată, oferind informații cruciale despre vremea în România. Astfel, potrivit ultimelor date furnizate de meteorologi, primăvara își face simțită prezența în țară.

26 mart. 2024, 20:57
Şoc termic în România! Vremea o ia razna, anunţ de ultimă oră făcut de şefa ANM
Şoc termic în România! Vremea o ia razna, anunţ de ultimă oră făcut de şefa ANM

Şoc termic în România! Florinela Georgescu a dezvăluit că în zilele următoare se așteaptă o creștere a temperaturii cu 1°C -2°C de la o zi la alta. Astfel, duminică se prognozează maxime de 26°C, chiar 27°C, inclusiv în zona Capitalei.

„Sâmbătă și duminică vor fi temperaturi foarte ridicate pentru sfârșitul lunii martie, în toate zonele țării. Maximele de peste 20°C vor fi frecvente și există probabilitatea ca și săptămâna viitoare să ne aducă temperaturi peste normal. În același timp așteptăm să apară din nou și precipitațiile. De mâine noapte aria ploilor se va extinde, va cuprinde joi toate regiunile țării, iar la munte, pe creștere cele mai înalte”, a spus Florinela Georgescu la Antena 3.

Citeşte şi: Urgia albă lovește România în plină primăvară! Anunț de ultimă oră din partea șefei ANM: ”Vom avea o răcire semnificativă”

Totodată, directoara l ANM a avertizat că este posibil să mai ningă și că se așteaptă și vânt puternic în întreaga țară. Aceste schimbări bruște ale vremii reprezintă semnale ale tranziției spre mijlocul primăverii, arătând o tendință clară de încălzire a temperaturilor: Mai este încă posibil să mai ningă și va fi și o vreme cu destul de mult vânt, cam peste tot în țară. Este de altfel tot un semnal. Aceste intensificări ale vântului sunt tot semnalul schimbării pe care o traversăm acum, o încălzire care categoric ne arată că ne apropiem de mijlocul primăverii”.

Astfel, românii sunt sfătuiți să se pregătească pentru o varietate de condiții meteorologice și să urmărească actualizările prognozei ANM pentru a rămâne în siguranță și pregătiți pentru schimbările bruște de vreme.