Alertă meteo ANM: Vremea se răceşte şi vin două zile cu ploi

Vremea se răceşte în toată ţara, iar în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane se vor semnala ploi şi vijelii. De miercuri, ploile vor cuprinde şi sudul ţării.

23 aug. 2021, 12:58
Alertă meteo ANM: Vremea se răceşte şi vin două zile cu ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru intervalul 24 august, ora 03:00 – 25 august, ora 10:00, când vor fi episoade de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

„Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane. Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină.
Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp.

Miercuri și joi (25, 26 august), astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în sudul, centrul
și estul teritoriului.

Citeşte şi: Prognoza meteo 23 august – 5 septembrie. Încă trei zile cu vreme călduroasă, apoi se răceşte şi vin ploile

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI – ANM
Vremea se va menține în general frumoasă și va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă de marți (24 august) va fi de 32…33 de grade, iar cele minime vor fi de 16…19 grade.

Citeşte şi: Zidul lui Trump, de la frontiera cu Mexicul, afectat de inundaţii. Ploile au distrus porţiuni importante din el FOTO