Alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în sudul ţării. Este vizat şi Bucureştiul

Meteorologii ANM anunţă ninsori viscolite în sud-estul ţării. O alertă meteo cod galben intră în vigoare din această noapte. Va ninge şi la Bucureştiul

26 ian. 2021, 13:22
Alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în sudul ţării. Este vizat şi Bucureştiul
Alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în sudul ţării. Este vizat şi Bucureştiul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în sud-estul ţării.

În intervalul 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00 sunt aşteptate ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității, anunţă ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vreme rece şi precipitaţii la final de ianuarie, din februarie se încălzeşte

Şi în Bucureşti, pe parcursul zilei de marţi se vor semnala precipitaţii la început sub formă de lapoviţă. Spre seară se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare. Meteorologii anunţă că în Capitală se va depune strat de zăpadă neuniform, în general, de 8…12 cm.

Alertă meteo COD GALBEN de ninsori viscolite în sudul ţării

 

De asemenea, începând de astăzi de la ora 18.00 şi până în 28 ianuarie, ora 10.00, este în vigoare o INFORMARE METEOROLOGICĂ de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vremea se încălzește din februarie

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ MUNICIPIUL BUCUREȘTI: Ninsori viscolite de marţi noaptea

Marţi vremea va fi închisă. Începând din seara zilei de marţi (26 ianuarie) şi până în după-amiaza zilei de miercuri
(27 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii la început sub formă de lapoviţă, apoi va ninge şi se va
depune strat de zăpadă neuniform, în general, de 8…12 cm.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h.

Temperatura minimă de miercuri dimineaţă va fi -1…0 grade, iar maxima va fi de 1…2 grade. În noaptea de miercuri spre joi (27/28 ianuarie) temperatura va scădea spre -3…-1 grad.