Alertă meteo COD GALBEN de ploi, apoi ger şi ninsori

După temperaturile ridicate din ultimele zile, vremea se răceşte şi va ploua. Spre sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat, fiind chiar geroasă mai ales în timpul nopţii şi ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

09 feb. 2021, 12:29
Alertă meteo COD GALBEN de ploi, apoi ger şi ninsori
Alertă meteo COD GALBEN de ploi, apoi ger şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru interval 9 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 12:00.

Meteorologii ANM anunţă că în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 40…60 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 2 SAPTAMANI. De când începe să se răcească vremea în România

Va ploua pe arii extinse și în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 15…25 l/mp. Din după-amiaza zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopților.

Citeşte şi: Prognoza meteo 9 februarie. Vreme anormal de caldă şi ploi în aproape toată ţara. De când scad temperaturile

 

Alertă meteo COD GALBEN de ploi, apoi ger şi ninsori

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI, 9.02.2021 ORA 18:00 – 11.02.2021 ORA 12:00
Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și mai ales în prima parte a
nopții de marți spre miercuri (9/10 februarie) se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător
cu ușoare intensificări. În acest interval vor fi temperaturi maxime de 14…16 grade și minime de 4…7 grade

 

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi apropiatã de normal din punct de vedere termic în nord şi nord-est şi se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în regiunile sud-estice, iar cele minime, în scãdere în nord-est, vor fi cuprinse între -4 şi 8 grade. În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii vor fi înnorãri şi va ploua, pe arii mai extinse şi moderat cantitativ în partea a doua a intervalului, iar în rest cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi ploi slabe doar pe arii restrânse.

Pe crestele montane vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în jumãtatea de nord a Moldovei condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar local şi la viteze mai mici, pe parcursul nopţii, în Banat, Crişana şi Maramureş. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

Vremea în BUCURESTI se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo JOI

. În cursul zilei, valorile de temperaturã vor fi apropiate de cele caracteristice perioadei în nord-vest, nord şi nord-est, dar mai ridicate decât cele normale în rest, cu maxime cuprinse între 3…5 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

Citeşte şi PROGNOZA METEO 2 SAPTAMANI. De când începe să se răcească vremea în România

Noaptea, vremea va intra într-un proces de rãcire accentuatã şi va deveni geroasã, local în vest, centru şi nord, astfel încât temperaturile minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii, predominant ploi în prima parte a zilei şi apoi mai ales ninsori, pe arii extinse în jumãtatea de vest a ţãrii şi local în rest. Pe arii restrânse, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificãri în toate regiunile, mai ales dupã-amiaza şi noaptea, cu viteze mari la munte, unde va viscoli ninsoarea.

Vremea în BUCURESTI. În cursul zilei, vremea se va menţine deosebit de caldã, apoi va intra într-un proces de rãcire. Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de -1…0 grade. Cerul se va înnora treptat şi temporar vor fi precipitaţii, în a doua parte a zilei ploi, iar noaptea, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri (40…45 km/h) îndeosebi în a doua parte a intervalului.

 

Prognoza meteo VINERI. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã noaptea, local în sud-est şi pe arii extinse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 3 grade, iar cele minime între -18 şi -7 grade, posibil mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, la munte, pe arii restrânse în nord-vest, nord şi centru şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în toate regiunile, cu viteze mari la munte, unde va viscoli ninsoarea.

Vremea în BUCURESTI se va rãci accentuat. Temperatura maximã va fi de 0…2 grade, iar cea minimã se va situa în jurul a -7 grade. Cerul va fi parţial noros, favorabil mai ales ziua ninsorii slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri (45…50 km/h) îndeosebi în prima parte a intervalului.