Prognoza meteo 9 februarie. Vreme anormal de caldă şi ploi în aproape toată ţara. De când scad temperaturile

Prognoza meteo 9 februarie. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor. Nu vor lipsi nici ploile, iar la altitudini mari vor fi ninsori şi lapoviţă.

08 feb. 2021, 17:35
Prognoza meteo 9 februarie. Vreme anormal de caldă şi ploi în aproape toată ţara. De când scad temperaturile
Prognoza meteo 9 februarie. Vreme anormal de caldă şi ploi în aproape toată ţara

Prognoza meteo 9 februarie. MARTI. Valorile termice vor fi apropiate de normalul termic al perioadei în nord şi nord-est, dar vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã în celelalte regiuni. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3…4 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 9 grade în sudul litoralului. Cerul va fi variabil, ziua, în est şi sud-est, dar va avea înnorãri în restul timpului şi al teritoriului.

Va ploua în vest şi sud-vest, iar seara şi noaptea şi în nord-vest, local în sud şi centru şi izolat în rest, iar la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţã. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp, cu precãdere în Maramureş şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zonele montane, unde rafalele vor depãşi pe creste 80…90 km/h. Izolat, mai ales dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţã.

Vremea în BUCURESTI. Valorile termice vor continua sã creascã faţã de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã. Temperatura maximã va fi în jur de 15 grade, iar cea minimã de 6…7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã şi noaptea, când trecãtor va ploua slab. Vântul va avea unele intensificãri în prima parte a zilei, cu rafale de cel mult 40…45 km/h, apoi va deveni în general slab.

Citeşte şi Alertă meteo. Se întorc ninsorile şi viscolul la munte, ploi şi vânt în restul ţării

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi apropiatã de normal din punct de vedere termic în nord şi nord-est şi se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în regiunile sud-estice, iar cele minime, în scãdere în nord-est, vor fi cuprinse între -4 şi 8 grade. În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii vor fi înnorãri şi va ploua, pe arii mai extinse şi moderat cantitativ în partea a doua a intervalului, iar în rest cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi ploi slabe doar pe arii restrânse.

Pe crestele montane vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în jumãtatea de nord a Moldovei condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar local şi la viteze mai mici, pe parcursul nopţii, în Banat, Crişana şi Maramureş. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

Vremea în BUCURESTI se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo JOI. În cursul zilei, valorile de temperaturã vor fi apropiate de cele caracteristice perioadei în nord-vest, nord şi nord-est, dar mai ridicate decât cele normale în rest, cu maxime cuprinse între 3…5 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

Citeşte şi PROGNOZA METEO 2 SAPTAMANI. De când începe să se răcească vremea în România

Noaptea, vremea va intra într-un proces de rãcire accentuatã şi va deveni geroasã, local în vest, centru şi nord, astfel încât temperaturile minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii, predominant ploi în prima parte a zilei şi apoi mai ales ninsori, pe arii extinse în jumãtatea de vest a ţãrii şi local în rest. Pe arii restrânse, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificãri în toate regiunile, mai ales dupã-amiaza şi noaptea, cu viteze mari la munte, unde va viscoli ninsoarea.

Vremea în BUCURESTI. În cursul zilei, vremea se va menţine deosebit de caldã, apoi va intra într-un proces de rãcire. Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de -1…0 grade. Cerul se va înnora treptat şi temporar vor fi precipitaţii, în a doua parte a zilei ploi, iar noaptea, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri (40…45 km/h) îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Prognoza meteo VINERI. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã noaptea, local în sud-est şi pe arii extinse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 3 grade, iar cele minime între -18 şi -7 grade, posibil mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, la munte, pe arii restrânse în nord-vest, nord şi centru şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în toate regiunile, cu viteze mari la munte, unde va viscoli ninsoarea.

Vremea în BUCURESTI se va rãci accentuat. Temperatura maximã va fi de 0…2 grade, iar cea minimã se va situa în jurul a -7 grade. Cerul va fi parţial noros, favorabil mai ales ziua ninsorii slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri (45…50 km/h) îndeosebi în prima parte a intervalului.

Tendinţa evoluţiei vremii pentru zilele de SAMBATA, DUMINICA si LUNI

TARA: Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã perioadã în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã noaptea şi dimineaţa în special în jumãtatea de nord a teritoriului. Trecãtor va ninge, mai ales în zona de munte.

În BUCURESTI vremea se va menţine rece pentru aceastã perioadã din an şi, trecãtor, vor fi condiţii de fulguialã.


loading...
Partenerii noștri