Alertă meteo cod galben şi portocaliu de ploi şi vijelii până joi

Administraţia Naţională de Meteorologii anunţă că vremea se răceşte în mare parte din ţară şi îşi vor face apariţia ploile. De asemenea, se vor semnala vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h.

24 aug. 2021, 10:14
Alertă meteo cod galben şi portocaliu de ploi şi vijelii până joi

Alertă meteo cod galben şi portocaliu de ploi şi vijelii până joi.

ANM a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate pentru intervalul 24 august, ora 12:00 – 25 august, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

Citeşte şi: Prognoza meteo 24 august. Vreme caldă în sud, ploi şi vijelii în vest şi nord

De asemenea, a fost emisă AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată pentru intervalul 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00.

„În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 23 august – 5 septembrie. Încă trei zile cu vreme călduroasă, apoi se răceşte şi vin ploile

De asemenea, ANM a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00.

„În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp”, a transmis ANM.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Marţi, vremea se va menține în general frumoasă și va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Miercuri, vremea va deveni instabilă. Înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade