Prognoza meteo 24 august. Vreme caldă în sud, ploi şi vijelii în vest şi nord

Vremea se menţine caldă în sudul ţării, cu temperaturi maxime de până la 32 de grade în Oltenia. În vestul, nordul, centrul ţării şi la munte vremea devine instabilă.

23 aug. 2021, 15:36
Prognoza meteo 24 august. Vreme caldă în sud, ploi şi vijelii în vest şi nord

Prognoza meteo 24 august. La noapte, temporar vor fi înnorări accentuate în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde se vor semnala descărcări electrice, averse pe arii restrânse torenţiale şi vor fi condiții de grindină şi de vijelii. În restul țării, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali și 21 de grade pe litoral. Spre dimineaţă, izolat, se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo ANM: Vremea se răceşte şi vin două zile cu ploi

Prognoza meteo 24 august MARTI

Vremea va fi în general instabilă, în cursul zilei în vestul, centrul, nordul ţării și la munte, iar noaptea îndeosebi în sud vest, centru și nord-est. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii și grindină. Pe intervale scurte prin acumulare cantităţile de apă vor depăși 20…40 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra, între 22 şi 32 de grade, ușor mai ridicate, spre 34 de grade, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade. La sfârşitul nopții, pe suprafețe mici, se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea se va menține în general frumoasă și va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

Citeşte şi: Imagini dezastruoase în Suceava, după ce vijeliile au smuls acoperişuri şi a distrus mai multe maşini

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, ziua în sud-vestul, centrul, nord-estul țării și la munte și pe arii restrânse în rest, iar noaptea mai ales în jumătatea de sud-est a teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate, grindină și vijelii. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată şi asociat averselor. Valorile termice vor continua să scadă ușor în majoritatea zonelor, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 21 de grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni în general instabilă. Înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele nordice și centrale. Pe parcursul zilei, în centrul, estul și sud-estul țării, precum și la munte vor fi înnorări și averse însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul timpului și al teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 5 grade. Pe suprafețe mici se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vor fi înnorări temporare și, mai ales în prima parte a zilei, vor fi condiții să plouă, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla în general moderat. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo VINERI

În vestul și nord-vestul țării, precum și la munte, vremea va fi în general instabilă și în special după-amiaza și noaptea vor fi înnorări și local averse însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului. Pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu ploi slabe doar pe spații mici, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 18 şi 28 de grade, mai ridicate în sud și sud-est până la 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 18 grade. Noaptea, local în zonele joase se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi ușor față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.