Alertă meteo cod galben. Temperaturile scad simţitor şi vor fi furtuni în mai multe zone

Meteorologii ANM anunţă că temperaturile scad puternic în următoarele zile. De asemenea, vor fi și furtuni în mai multe zone din țară.

27 aug. 2021, 10:55
Alertă meteo cod galben. Temperaturile scad simţitor şi vor fi furtuni în mai multe zone

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Potrivit ANM, în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00 instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sudestice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 27 august. Ultimul weekend din august stă sub semnul ploilor. De vineri vremea se strică în toată ţara

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp.

În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru
această perioadă, cu temperaturi maxime de 18…20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

Citeşte şi: Anul 2020, cel mai călduros an din istorie. Anunţul meteorologilor

De asemenea, ANM a emis şi o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente pentru 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vineri, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Sâmbătă şi duminică, vremea se va încălzi ușor față de zilele anterioare. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, cu o probabilitatea mai mare în cursul nopții de sambătă spre duminică și duminică spre orele serii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade