Alertă meteo COD GALBEN. Urmează patru zile de caniculă şi disconfort termic ridicat pentru Bucureşti şi 26 de judeţe. Unde lovesc furtunile

ANM anunţă patru zile de caniculă şi disconfort termic ridicat pentru Bucureşti şi 26 de judeţe. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

06 aug. 2022, 10:13
Alertă meteo COD GALBEN. Urmează patru zile de caniculă şi disconfort termic ridicat pentru Bucureşti şi 26 de judeţe. Unde lovesc furtunile

Meteorologii ANM au actualizat ATENȚIONAREA METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru zilele de 6, 7, 8, 9 august când se aşteaptă caniculă şi disconfort termic ridicat.

„Sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în a doua jumătate din august şi în septembrie, când începe şcoala

După caniculă, sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Valul de căldură va persista, iar luni și marți (8 și 9 august) se va intensifica ușor. Disconfort termic se va menține
ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile
maxime vor fi de 34…36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

Citeşte şi: Înghețată cu vanilie, contaminată cu oxid de etilenă, retrasă din peste 1.700 de magazine din România