Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în a doua jumătate din august şi în septembrie, când începe şcoala

În următoarele zile, căldura va persista în toată ţara. În sud şi vest temperaturile vor depăşi frecvent pragul de caniculă. Vremea caldă va continua şi la început de septembrie, când meteorologii anunţă temperaturi peste cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.

06 aug. 2022, 08:02
Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în a doua jumătate din august şi în septembrie, când începe şcoala

În intervalul 8 – 15 august, vremea se menţine călduroasă mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului unde local va fi caniculã, iar disconfortul termic va fi ridicat. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a
țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. Meteorologii anunţă perioade cu înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

Citeşte şi: Prognoza meteo 6 august 2022. Temperaturi caniculare, dar şi ploi la final de săptămână

În săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele
normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Citeşte şi: Lărgirea plajelor de pe litoral continuă. După Mamaia, şi plaja de la Eforie urmează să fie extinsă: „Va avea o lăţime de maxim 100 de metri”

În perioada 22 – 29 august 2022 temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ultimele zile din august şi începutul lunii septembrie vin cu temperaturi ridicate. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.