Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol până duminică. Ninge și la București

Meteorologii tocmai au emis un cod portocaliu de ninsori puternice și viscol pentru cinci județe. Se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h.

27 ian. 2023, 10:06
Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol până duminică. Ninge și la București

Meteorologii ANM au actualizat AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10, când sunt așteptate cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsori, viscol și intensificări ale vântului.

”În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

Citește și: Ninsoare abundentă în România. Pericol pe șosele. Strat de zăpadă și în București

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei”. potrivit ANM.

Citește și: Ciclon cu zăpadă peste Europa. Cod roșu de ninsori și ger în Grecia. Alertă meteo pentru Bulgaria. Trafic paralizat în Italia, Austria și Slovenia

De asemenea, a fost emisă avertizare COD PORTOCALIU pentru 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10 de ninsori abundente, viscol.

”În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută”, a transmis ANM.