Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori viscolite în sudul României. Ninge şi la Bucureşti

Meteorologii ANM au actualizat avertizările meteo de ninsori şi viscol pentru mai multe judeţe din sudul României pentru ziua de luni. Primele zile din martie vor aduce, de asemenea, ninsori estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali.

28 feb. 2022, 10:28
Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori viscolite în sudul României. Ninge şi la Bucureşti

Meteorologii au emis o AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10, când sunt aşteptate intensificări ale vântului, ninsori viscolite în sud-estul țării.

„În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă avertizare COD PORTOCALIU în intervalul 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10. Sunt vizate judeţele Constanţa şi Tulcea, unde sunt aşteptate ninsori viscolite, strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă.

„În județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h și vor fi precipitații mixte”, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 28 februarie 2022. Vin ninsorile în aproape toată ţara

Ninsori şi viscol vor continua să apară şi în primele trei zile ale lunii martie.

„În intervalul 1 – 3 martie în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea.

Până la mijlocul săptămânii vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est unde și vântul va amplifica senzația de rece”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: Se dau bani pentru această categorie de români! Cine vor fi beneficiarii. Anunțul făcut de autorități!

Ninsori şi vânt şi la Bucureşti. PROGNOZĂ SPECIALĂ actualizată

În intervalul 28 februarie – 3 martie, vremea va fi închisă şi se va răci. Temporar va ninge, mai ales luni (28 februarie) și marți (01 martie) și se va depune strat de zăpadă, în medie de 2…4 cm. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei de luni, când la rafală vor fi viteze în general de 50….55 km/h.

Temperaturile maxime vor fi de 2..4 grade, iar minimele de -3…0 grade.