Alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi şi vânt puternic. Ninsoare viscolită în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de vreme severă imediată. Sunt anunţate ploi şi internsificări ale vântului în mai multe zone din sudul ţării. La munte se aşteaptă ninsori viscolite.

07 dec. 2020, 14:29
Alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi şi vânt puternic. Ninsoare viscolită în mai multe judeţe

ALERTĂ METEO, COD GALBEN de ninsoare, valabil de la ora 23:00 până la  ora 5:00, conform INMH

In zona : Județul Gorj: zona de munte;
Județul Vâlcea: zona de munte;

Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…80 km/h viscolind ninsoarea
Fenomene asociate : ninsoare

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 20 decembrie

ALERTĂ METEO, COD GALBEN de ploaie, valabil de la ora 17:50 până la ora 23:00

In zona : Județul Ialomiţa;
Județul Călăraşi;
Județul Giurgiu;
Județul Ilfov;
Județul Teleorman;

Se vor semnala : local ploaie sau burniță care depune polei

Prognoza meteo 7 decembrie. Vremea se răceşte şi revin ninsorile, inclusiv la Bucureşti

Prognoza meteo MARTI. Vremea se va menține închisă în sudul și estul țării, unde local vor fi precipitații, mixte în Moldova și, local, în Muntenia și mai ales ploi în rest. La munte, în special în Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile, trecător viscolite și va continua să se depună strat de zăpadă. În celelalte regiuni, cerul va fi doar temporar noros și precipitațiile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi în prima parte a zilei. Pe alocuri, se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în sud-est, sud-vest și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în Moldova și 8…9 grade în regiunile vestice și pe litoral, iar cele mInime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 4 grade. Noaptea, local, va fi ceață, mai ales în vest și sud.

BUCUREȘTI Vremea se va menţine în general închisă. Trecător se vor semnala precipitații mixte, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua, când vor fi rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea se va încălzi, îndeosebi în regiunile intracarpatice, dar va fi în general închisă. Vor fi precipitații, mai ales ploi, izolat însemnate cantitativ, ziua mai ales în sud-vest, iar spre seară și noaptea în majoritatea regiunilor. În zona de munte vor predomina ninsorile. Izolat se va mai depune polei, cu precădere în regiunile estice și la munte. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe crestele montane înalte, unde, trecător, va viscoli zăpada. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade. Mai ales dimineața, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va menține închisă și, mai ales spre seară și noaptea, va ploua. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă, în creștere față de intervalul precedent, va fi de 2…3 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo JOI. Vremea va deveni caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată în vestul, centrul și sudul țării, dar va fi în general închisă. Va ploua temporar, mai ales în estul, sudul și centrul țării. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est, sud-vest și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime se vor situa între 2 și 10 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi, dar se va menține închisă și, temporar, va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.