Alertă meteo de CICLON! Anunţ de ultim moment al directoarei ANM. Când vine prăpădul din Grecia în România

Alertă meteo de CICLON! Anunţ de ultim moment al directoarei ANM. Când vine prăpădul din Grecia în România. Alertă fără precedent de la ANM. Ne aşteaptă un weekend cu un potenţial dezastruos în privinţa vremii. Nu este de glumă, avertisment de ultim moment din partea Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

12 iul. 2019, 06:48
Alertă meteo de CICLON! Anunţ de ultim moment al directoarei ANM. Când vine prăpădul din Grecia în România

Alertă meteo de CICLON! Anunţ de ultim moment al directoarei ANM. Când vine prăpădul din Grecia în România. Directoarea generală a ANM, Elena Mateescu, a declarat joi seară la Antena 3, că fenomentul meteo care a generat ieri furtuna devastatoare din Grecia ar putea să provoace incidente şi în România.

„Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică mai ales pentru partea de de vest, centru și zona de munte în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est”, a spus directorul ANM, potrivit Antena 3.

Imaginea zilei după potopul din Halkidiki. Ce a ajuns în vârful unui copac după furtuna din Grecia FOTO 

Alertă meteo de CICLON! Anunţ de ultim moment al directoarei ANM. Când vine prăpădul din Grecia în România. De asemenea, Elena Mateescu a mai declarat că atenția trebuie să fie mărită în ceea ce privește prognoza meteorologică în următoarea perioadă „În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenomene meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a mai spus directorul ANM.

„E prematur să ne pronunțăm dacă vom vedea un ciclon asemănător celui din Grecia”, a afirmat Mateescu, subliniind că meteorologii vor monitoriza situația.

Alertă meteo de CICLON! Anunţ de ultim moment al directoarei ANM. Când vine prăpădul din Grecia în România. „Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest în condițiile în care avem și raport de umezeala din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a precizat directorul ANM.

Un ciclon periculos va lovi România în zilele următoare. Avertismentul meteorologilor pentru weekend 

Șapte turiști, dintre care doi români, au murit în urma unei furtuni care a lovit, miercuri seară, peninsula Halkidki din Grecia. Alte aproape 100 de persoane au fost rănite în urma intemperiilor, iar autoritățile au decretat stare de urgență.

Alertă meteo de CICLON! Anunţ de ultim moment al directoarei ANM. Când vine prăpădul din Grecia în România.