Alertă meteo de fenomene severe. Revine frigul și se anunță ploi torențiale. La munte va ninge. Când se încălzește vremea

Vremea se răcește din nou. Temperaturile scad semnificativ de la o zi la alta și vor fi ploi torențiale, La munte vor cădea lapoviță și ninsoare.

04 mai 2023, 10:38
Alertă meteo de fenomene severe. Revine frigul și se anunță ploi torențiale. La munte va ninge. Când se încălzește vremea

Vremea rămâne capricioasă și în perioada următoare. Joi, se răcește, iar mai ales în regiunile sudice și estice valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros în vest, nord-vest și parțial în centru, iar în rest nebulozitatea va fi mai persistentă. Temporar va ploua îndeosebi pe parcursul zilei, pe arii relativ extinse în regiunile sudice și în zona montană și pe alocuri în rest. Ploile vor fi și sub formă de aversă, trecător pot fi însoțite de descărcări electrice, iar la altitudini mari (peste 1800 m) vor fi și precipitații slabe mixte. Spre sfârșitul intervalului cerul va deveni variabil în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, izolat mai ridicate în Crișana și Maramureș până spre 23 de grade, potrivit ANM.

În București, cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua (viteze de până la 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna mai: Vreme haotică, cu oscilaţii mari între soare arzător şi furtuni violente

De vineri, vremea se va încălzi din nou în sudul, estul și centrul țării, iar în vest și nord-vest nu vor fi variații semnificative față de ziua precedentă, astfel valorile termice în marea lor majoritate vor fi apropiate de normalul climatologic specific pentru începutul lunii mai. Cerul va fi variabil în regiunile vestice și va prezenta înnorări temporare în rest. Se vor semnala ploi slabe de scurtă durată, local la munte și izolat în sud, centru și nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nordul Moldovei și în Deltă și 23 de grade în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 4 și 12 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Citește și: Prognoza meteo pe regiuni. Oscilaţii mari de temperatură şi rocadă de zile însorite cu după amieze mohorâte