Alertă meteo de ger în toată ţara. Cea mai geroasă dimineaţă din acest an, -20 de grade

Alertă meteo de ger în toată tara. Temperaturile au ajuns azi noapte până aproape de minus 20 de grade în mai multe orase și zone ale țării

19 ian. 2021, 09:11
Alertă meteo de ger în toată ţara. Cea mai geroasă dimineaţă din acest an, -20 de grade

Alertă meteo de ger în toată tara. Temperaturile au scăzut în Moldova până la -20 de grade. În Capitală, termometrele au arătat până la -11 grade Celsius.

”În Moldova am înregistrat cele mai coborâte valori din această iarnă, -20 de grade la Rădăuți și în Bacău. Dar foarte frig a fost în toate regiunile țării. În București am înregistrat -12 grade la stația meteorologică Băneasa, unde acum sunt -11 grade, iar în oraș -9 grade.

Este cea mai rece noapte din aceasta iarnă, sunt cele mai coborâte valori, și, într-adevăr, traversăm o perioadă deosebit de rece. Informarea își menține valabilitatea până mâine dimineață inclusiv, dar trebuie să spunem că, de astăzi, vom remarca o creștere ușoară de temperatură, mai ales în partea de vest, sud-vest a țării, unde vor fi temperaturi ușor pozitive la amiază, de 2…3 grade, iar în noaptea următoare doar izolat vom mai atinge pragul de ger, în Moldova, estul Transilvaniei, și în Muntenia, în Capitală urmând să avem la noapte -8…-5 grade”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu, pentru Antena 3.

Staţia Meteo din municipiul Botoşani a înregistrat, marţi dimineaţă, o temperatură negativă record pentru această iarnă, de minus 18,4 grade Celsius.

Temperatura minimă a fost înregistrată la ora 7,30.

„Este o temperatură de luna ianuarie. E gerul Bobotezei pe stil vechi. Având în vedere că toată Europa a fost afectată de un val de aer rece, era de aşteptat să ajungă şi la noi acest frig”, a afirmat meteorologul Tatiana Haha, potrivit Agerpres.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Temperaturi de primăvară la reluarea şcolii

Alertă meteo de ger în toată tara. Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură

Potrivit datelor transmise Administraţia Naţională de Meteorologie, la ora 8,00, la Staţia Meteo din municipiul Botoşani se înregistrau minus 17,8 grade Celsius, la Darabani minus 16,3 grade Celsius, iar la Ştefăneşti-Stânca minus 16,2 grade Celsius.

La ora 8 se înregistrau minus 10 grade la staţiile meteo Băneasa şi Afumaţi, iar la Filaret erau minus 8 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură a fost la Vârful Omu, minus 20 de grade Celsius.

 

Marți, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã îndeosebi dimineaţa în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi vestul Olteniei, iar cele minime între -11 şi -1 grad, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi noros, ziua în vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii, apoi şi în nord-est, unde temporar va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, mai consistent noaptea în nord-vest. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat şi trecãtor va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar noaptea şi în vest. Izolat, mai ales la munte, vor fi condiţii de ceaţã, asociatã cu chiciurã.

În București, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã mai ales dimineaţa. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimã va fi de -8…-6 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -10 grade. Cerul va fi variabil, mai mult noros în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Miercuri, deşi valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul precedent, vremea va fi încã rece dimineaţa. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 3 grade. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice, unde local vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori ziua şi, în restrângere, mixte noaptea, iar în vest şi nord-vest vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi doar temporare şi numai izolat vor fi posibile fulguieli trecãtoare, îndeosebi în nordul Moldovei. Local, spre searã şi noaptea, se va forma gheţuş, mai ales în centru, est şi sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi, local şi temporar, în vest. Pe alocuri, mai ales în depresiuni, se va semnala ceaţã.

În București, deşi valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul precedent, vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -4…-3 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -7…-6 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. La începutul şi la finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţã

Harta indicelui de răcire


loading...
Partenerii noștri