Alertă meteo de ploi abundente şi vijelii în Bucureşti şi alte 11 judeţe. Prognoza meteo actualizată

Ploile vor cădea în cantităţi importante în următoarele ore în Bucureşti şi în alte 11 judeţe din sudul ţării.

07 iul. 2022, 10:04
Alertă meteo de ploi abundente şi vijelii în Bucureşti şi alte 11 judeţe. Prognoza meteo actualizată

Val de fenomene extreme în toată ţara. Meteorologii au emis alerte cod portocaliu şi cod galben de ploi torențiale cu grindină și vijelii în sudul ţării. Temperaturile continuă să scadă simțitor, în unele regiuni cu mai mult de zece grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

În intervalul 7 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 21:00, local în Muntenia va ploua însemnat cantitativ. În nordul și estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare (cu precădere în Muntenia), cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, a fost emisă alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi abundente pentru intervalul 7 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 21:00.

În județele Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu va ploua abundent, iar prin acumulare cantitățile de apă vor
depăși 35…50 l/mp, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 7 iulie. Ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară. Temperaturile scad semnificativ

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Temperatura aerului va scădea semnificativ, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 24 de grade. Cerul va fi mai mult noros și va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare se vor înregistra 10…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat

Citeşte şi: Avertizare meteo. A fost emis COD ROŞU de ploi torenţiale. Vezi zonele vizate