Prognoza meteo 7 iulie. Ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară. Temperaturile scad semnificativ

Scăpăm de caniculă, dar va ploua şi vor fi vijelii şi descărcări electrice. Şi în Bucureşti, temperaturile maxime nu vor mai depăşi 27 grade, iar în prima parte a zilei ploile vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

06 iul. 2022, 15:48
Prognoza meteo 7 iulie. Ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară. Temperaturile scad semnificativ

Prognoza meteo 7 iulie. La noapte, în estul și sudul Transilvaniei și local în Moldova, Muntenia și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

București. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în medie de 10…15 l/mp; în unele cartiere se pot depăși 30…35 l/mp. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Alertă meteo cod portocaliu de ploi şi vijelii în Bucureşti şi în mai multe judeţe după caniculă

Prognoza meteo 7 iulie JOI
Valorile termice vor scădea semnificativ şi în regiunile estice şi sud-estice, astfel că la nivelul întregii ţări cele maxime se vor încadra în general între 25 și 30 de grade. În cursul zilei, mai ales dimineața, local în sudul Transilvaniei și al Moldovei, precum și în Muntenia și Oltenia, vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare după-amiaza în sud-est și noaptea în vest. Minimele termice vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiuni și 20…22 de grade pe litoral.

București. Temperatura aerului va scădea semnificativ, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 27 de grade. În cursul zilei, mai ales dimineața, vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Noaptea cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…18 grade.

Prognoza meteo VINERI
Vremea va deveni caldă în sudul și sud-estul țării, iar în rest va fi apropiată de normalul termic, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 31 de grade. Local în jumătatea de vest a țării, la munte și izolat în rest vor fi înnorări temporar accentuate și averse pe alocuri însoţite de descărcări electrice. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est şi sud-est, dar și de scurtă durată în timpul ploilor. Minimele termice se vor încadra între 10 grade în depresiuni şi 22 de grade pe litoral.

București. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, trecător cu unele înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: PROGNOZĂ METEO. Directorul ANM anunţă aer polar peste România: „Va ploua cât pentru o lună, scad temperaturile cu 10-12 grade”

Prognoza meteo SAMBATA
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele caracteristice perioadei în majoritatea zonelor, astfel că maximele se vor încadra între 20 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan. Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala averse şi descărcări electrice în zonele montane și submontane, în Oltenia, Banat, Transilvania și local în restul teritoriului. Pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă mai importante. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales după-amiaza și seara în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și pe alocuri în celelalte regiuni. Minimele termice se vor încadra în general între 11 şi 21 de grade.

București. Vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros și cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara vor fi perioade cu averse posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei; maximele vor fi cuprinse în general între 21 și 31 de grade, iar minimele între 9 grade în depresiuni și 21 de grade pe litoral. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, la deal, la munte, pe arii relativ extinse în Transilvania și Oltenia și pe suprafețe mici în celelalte regiuni. Izolat se vor acumula cantități mai importante de apă și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în regiunile extracarpatice, în zonele montane și pe arii restrânse în restul teritoriului.

București. Vremea se va menţine caldă. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare după-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.


loading...