Alertă meteo de ploi, ninsori şi viscol în weekend. Când începe să ningă în Bucureşti

Meteorologii anunţă precipitaţii importante în următoarele zile. Vor fi ploi în zonele joase de relief, dar şi ninsori şi viscol în zonele mai înalte. Va ploua mai ales în sud, apoi precipitaţiile se vor extinde. Duminică ninsorile se vor extinde şi în sudul ţării.

10 dec. 2021, 11:10
Alertă meteo de ploi, ninsori şi viscol în weekend. Când începe să ningă în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ploi și ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă și viscol în zona montană.

În intervalul 11 decembrie, ora 14:00 – 13 decembrie, ora 08:00, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului.

La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Cum vor fi Crăciunul şi Revelionul. Ce anunţă meteorologii pentru prima lună de iarnă

Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent, informează ANM.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40…50 l/mp.
Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Citeşte şi: Prognoza meteo 10 decembrie 2021. Temperaturi peste cele specifice perioadei

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vineri, valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la această dată, astfel că maxima va fi de 9…10 grade, iar minima de 2…4 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Sâmbătă, vremea se va menține în general închisă și caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Începând de după-amiază va ploua și se vor cumula peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în a doua parte a intervalului, când vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă, apropiată de cea din timpul zilei va fi de 7…8 grade.

Duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât normal în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros și în cursul zilei temporar va ploua. Noaptea vor fi condiții pentru precipitații slabe sub formă de ploaie şi posibil, spre dimineață, lapoviţă și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

 


loading...
Partenerii noștri