Prognoza meteo 10 decembrie 2021. Temperaturi peste cele specifice perioadei

În zilele care urmează, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei în majoritatea regiunilor. De duminică, însă, temperaturile încep să scadă treptat.

09 dec. 2021, 23:19
Prognoza meteo 10 decembrie 2021. Temperaturi peste cele specifice perioadei

La noapte, în jumãtatea de vest a teritoriului, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere. În zonele montane aferente, în special la altitudini de peste 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi doar izolat va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 60…80 km/h, iar pe creste de peste 90…100 km/h, unde pe alocuri ninsoarea va fi viscolitã şi zãpada spulberatã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiuni şi 10 grade pe litoral. În zonele joase de relief, pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu nebulozitate stratiformã sau ceaţã din a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 2…3 grade.

Prognoza meteo 10 decembrie 2021

În ţară, regimul termic se va situa peste cel specific perioadei în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud-estul ţãrii; temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade.

Citeşte şi Rusia crapă de frig. Minus 61 de grade, cea mai scăzută temperatură din ultimii 39 de ani

Cerul va avea înnorãri şi temporar se vor semnala precipitaţii pe parcursul zilei în cea mai mare parte a ţãrii, iar noaptea cu precãdere în sud şi est şi cu totul izolat în rest. Acestea vor fi mixte la munte, la altitudini de peste 1500 m ninsori, ploi în restul teritoriului şi izolat lapoviţã în regiunile intracarpatice. Cu precãdere în zonele montane şi submontane vor fi posibile depuneri de polei, iar în zona Carpaţilor de Curburã cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Dobrogea, în estul Munteniei cu rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona litoralului şi a deltei de peste 70 km/h. Intensificãri ale vântului vor fi şi în Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp. În zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la aceastã datã, astfel cã maxima va fi de 9…10 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar, mai ales pe parcursul zilei, va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 11 decembrie 2021

În ţară, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi mai ales ploi, mixte la munte, iar la altitudini de peste 1500 m, pe parcursul nopţii, treptat vor predomina ninsorile. Cantitãţile de apã vor fi însemnate, îndeosebi în zonele montane şi submontane.

Local şi temporar vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunile, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade. Izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar la începutul intervalului se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi în general închisã şi caldã pentru a doua decadã a lunii decembrie. Temporar va ploua, slab ziua şi moderat cantitativ noaptea. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în a doua parte a intervalului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã, comparabilã cu cea din timpul zilei va fi de 8…9 grade.

Prognoza meteo 12 decembrie 2021

În ţară, vremea se va rãci în regiunile vestice şi sud-vestice unde valorile termice vor deveni normale pentru aceastã datã, iar în restul ţãrii va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii decembrie. Cerul va avea înnorãri, mai persistente în vest-sud-vest şi cu caracter temporar în celelalte zone şi vor fi precipitaţii în toate regiunile.

În Banat, Crişana şi Oltenia vor fi ploi la început, apoi ninsori şi lapoviţã, iar cantitãţile de apã vor fi mai însemnate; în Maramureş, Transilvania, Moldova şi vestul Munteniei va ploua -local moderat cantitativ- în cursul zilei, apoi vor fi şi precipitaţii mixte, iar în sud-estul teritoriului pe alocuri vor fi ploi în general slabe. În zona montanã din sud-vest şi la altitudini mari în celelalte masive vor fi ninsori, local consistente.

Citeste si Prognoza meteo de Sărbători. Posibilă răcire a vremii şi precipitaţii, ninsori la munte la început de decembrie. Perioade de ger puternic în ianuarie şi februarie

Izolat, în nord şi în centru şi în zonele montane vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului, pe crestele montane şi izolat şi trecãtor, cu viteze mai mici, şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Banat şi 14 grade în Bãrãgan şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 7 grade. Pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare mai caldã decât normal în a doua decadã a lunii decembrie. Cerul va fi temporar noros, la începutul zilei va ploua, iar noaptea vor fi posibile ploi slabe şi trecãtor lapoviţã. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade.

Prognoza meteo 13 decembrie 2021

În ţară, rãcirea vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 şi 3 grade. Cerul va fi mai mult noros; la munte va ninge -local mai consistent, în vest, în centru, iar seara şi noaptea în nord-est vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în rest vor predomina ploile.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, în regiunile estice şi în extremitatea de sud-vest.

În Bucureşti, vremea va fi în general închisã, iar ziua mult mai rece decât cea anterioarã. Vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie, cu probabilitate mai mare noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade.

Prognoza meteo 14, 15, 16 decembrie 2021

În ţară, valorile termice se vor situa uşor peste cele normale ale perioadei în sud-sud-est şi în jurul mediilor multianuale în celelalte zone. Temporar se vor semnala precipitaţii, cu probabilitate mai mare în jumãtatea de est.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice perioadei şi temporar vor fi precipitaţii.