Alertă meteo de ultimă oră, a fost emis COD ROŞU: ninsori şi vânt puternic

Publicat: Joi, 24 Ianuarie 2019 09:42 // Actualizat: Joi, 24 Ianuarie 2019 09:42 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Croaţia, unde meteorologii au anunţat o înrăutăţire a vremii, cu ninsori şi vânt extrem de puternic, care creează probleme în transportul maritim. Astfel, regiunea oraşului Rijeka şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić se află, joi, sub Cod roşu de vânt.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că prognozele meteorologice pentru nordul Croaţiei indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de ninsori şi vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 kilometri pe oră, care creează probleme serioase în transportul maritim.

Pentru joi, regiunea oraşului Rijeka, precum şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić, se află sub avertizare meteorologică Cod roşu de vânt.

"Se recomandă consultarea, pentru informaţii actualizate, a paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr", arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginii de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cod roşu Croatia MAE
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H